Páneurópai Piknik Történelmi Vetélkedő

’80-as, ’90-es évek

A Páneurópai Piknik Történelmi Vetélkedő egy olyan történelmi verseny, amely az általános, illetve középiskolás diákokat megszólítva játékos formában, élményszerűen szeretné közelebb hozni szüleik, nagyszüleik életének egy olyan korszakát, mely meghatározó volt Magyarország életében. 

Miért vegyél részt a versenyen?

Élmény

A PPTV a közelmúlt eseményeit feldolgozó vetélkedő, amelynek során egy olyan történelmi korszakot ismerhettek meg, melyben szüleitek, nagyszüleitek éltek, ahol a sorsfordító események helyszínén találkozhattok a történelmet formáló személyekkel.

Kihívás

A három fő diákból és 1 fő felkészítő pedagógusból álló csapatoddal olyan változatos feladatok elé állítunk, ahol a tények ismerete mellett szükségetek lesz a kreativitásotokra, elszántságotokra és ügyességetekre.

Fejlődés

Könnyedén fejleszthetitek tanulási készségeiteket az online fordulókon, a személyes prezentációkon, a kisfilmek elkészítésén és szakmai visszajelzéseken keresztül.

A verseny menete

Online forduló

2019. május 16. csütörtök 15:00
1
A három főből álló csapatotok egy 50 kérdésből álló kvíz megoldásával tehet tanúbizonyságot a témát érintő megszerzett tudásotokról.

Esszé

2019. június 11. kedd 8:00-ig
2
Az online fordulók legjobbjaiként továbbjutva a megadott esszétémát kidolgozva oszthatjátok meg gondolataitokat a történelem szakértőivel.

Kisfilmek készítése

2019. szeptember 16-ig
3
A vizualitás és a hang világát eszközül hívva, fantáziátokat szabadon engedve teret kaphattok saját készítésű kisfilmetek megalkotására.

Döntő

2019. szeptember 27.
4
A fődíj megszerzéséért kreatív és élményekben gazdag feladatokat megoldva egy pörgős záró megmérettetésen a történelmet formáló személyek és további szakértő zsűritagok előtt mérhetitek össze tudásotokat és ügyességeteket.
Páneurópai Piknik Történelmi Vetélkedő
Páneurópai Piknik Történelmi Vetélkedő
Páneurópai Piknik Történelmi Vetélkedő
Páneurópai Piknik Történelmi Vetélkedő
Páneurópai Piknik Történelmi Vetélkedő

PPTV MINI

A „mini" kategóriában a felső tagozatosok mutathatják meg kreativitásukat, ügyességüket a téma vonatkozásában egyénileg vagy csoportosan készített  alkotásaikon keresztül. 

A legjobban sikerült pályaműveket a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából rendezett programsorozat részeként kiállítjuk Sopronban, a középiskolásoknak szóló interaktív vetélkedő döntőjének helyszínén.

Trabant