PPTV MINI

A Páneurópai Piknik Történelmi Vetélkedő Mini című országos kreatív történelmi versenyre általános iskolás felső tagozatos diákok jelentkezését várjuk.

Jelentkezés

A vetélkedőre a nebulók egyénileg vagy csoportosan (max. 3 fővel) jelentkezhetnek, intézményenként több diák, ill. csapat nevezését is elfogadjuk.  A versenyen való részvétel regisztrációhoz kötött,

A versenyre regisztrálni a www.pptv.hu honlapon 2019. április 8-tól június 15-ig lehet.

A verseny célja

A megmérettetés célja, hogy a versenyben résztvevő diákok csoportos munkával vagy egyénileg minél bővebb ismeretet szerezzenek az 1980-as évek magyar és egyetemes történelméről és mindennapjairól, illetve kiemelten az 1989-es rendszerváltás és a Páneurópai Piknik eseményeiről.

Feladat

A felső tagozatosok kreativitásukkal, tehetségükkel saját kezűleg készített alkotásokon át ragadhatnak ki egy momentumot, hangulatot, emléket a ’80-as évekből. Várjuk az általuk készített rajzokat, festményeket, maketteket, képregényeket vagy bármely technikával kidolgozott alkotásokat a téma vonatkozásában.

Beküldési határidő

Beküldési határidő:     2019. június 17. 
Beküldési cím:             Soproni Tankerületi Központ (9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky utca 9. II.emelet) 

Az alkotások mellett kérjük feltüntetni a tanuló és iskolájának nevét, ill. osztályát.

Eredményhirdetés:    A beérkezett alkotásokat a soproni Páneurópai Piknik 30. évfordulójának 2019-es fő rendezvényén (2019. augusztus 17-19.) véleményezi a zsűri, majd ezt követően kiállítjuk az alkotásokat a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban, Sopronban. 

Amennyiben a pályamű mérete/terjedelme okán nehezen megoldható a megadott címre való szállítása, úgy kérjük, szíveskedjen felvenni a kapcsolatot a PPTV szervezőivel az info@pptv.hu címen.

Nyeremények

A versenyen értékes nyereményekkel díjazzuk a legjobb eredményeket elérő pályázókat, ill. a jelentkező csapatokat, valamint az első három helyezett meghívást kap a Páneurópai Piknik Történelmi Verseny középiskolásoknak szóló szeptemberi döntőjére. 

A vetélkedővel kapcsolatos további információkról az info@pptv.hu címen érdeklődhettek.